مقایسه دو روش گزارش دهی داوطلبانه حکمی و ابزار جهانی در شناسایی حوادث ناگوار بیمارستانی - مجاهد مژگان; پالیزدار مژگان; قازانچایی الهام (فصلنامه نفس, 2024)
هدف از این مطالعه، اندازه گیری میزان بروز حوادث ناگوار از طریق ابزار جهانی سر نخ عمومی و تعیین سودمندی بالقوه ابزار جهانی موسسه بهبود مراقبت های بهداشتی بود.علاوه بر استفاده از ابزار جهانی سر نخ عمومی برای اندازه گیری میزان بروز حوادث ناگوار، مقایسه ای با سیستم گزارش داوطلبانه نیز برای شناسایی و مقایسه نقاط قوت و ضعف دو رویکرد انجام شد. روش کار: داده های گذشته نگر از پرونده 77 بیمار ترخیص شده از بخش جراحی ، طبق چک لیست موسسه بهبود سلامت آمریکا (IHI ) در 4 حوزه مراقبت عمومی، مراقبت ویژه ، دارویی و جراحی جمع آوری گردید . در هر حوزه تعدادی سرنخ عمومی( محرک) وجود داشت . هر یک از سرنخ های پیدا شده از نظر آسیب احتمالی وارده به بیمار بررسی شد. نتایج : در مطالعه حاضر نیز میزان بروز حوادث ناگوار 63.6% و تعداد حوادث ناگوار به ازای هر 1000 روز بیمار، 72.6 مشخص گردید. مقایسه دو روش مورد بررسی نشان داد که شناسایی حوادث ناگوار با استفاده از ابزار جهانی سرنخ عمومی 24.5 برابر بیشتر از روش گزارش دهی داوطلبانه می باشد. نتیجه گیری: ابزار جهانی سر نخ عمومی نسبت به گزارش دهی داوطلبانه ، ابزار دقیق تری برای شناسایی حوادث ناگوار می باشدبا استفاده از این ابزار در تمامی بیمارستان ها می توان با برنامه ریزی اقدامات پیشگیرانه باعث ارتقای ایمنی بیماران و بهبود کیفیت مراقبت گردید.