بررسی بیان miR-449 در لنف نودهای بیماران سارکوئیدوزی و مقایسه بیان آنها با گروه کنترل به روش مولکولی - خسروی نگین; محمدنیا عبدالرضا; احمدی زاده چنگیز; بهرامی نغمه; قربیان سعید (فصلنامه نفس, 2024)
سارکوئیدوز یک بیماری سیستمیک گرانولوماتوز با تظاهرات بالینی غیر اختصاصی است که در هر اندامی، اغلب در ریه ها و غدد لنفاوی داخل قفسه سینه ظاهر می شود. از آنجایی که miRNA ها در ارتباطات سلولی نقش دارند، بنابراین ارزیابی آنها در تشخیص سارکوئیدوز می تواند موثر باشد. این مطالعه در سال 1402-1401 در بیمارستان مسیح دانشوری انجام شد . 40 نمونه بافت از گره های لنفاوی بیماران مبتلا به سارکوئیدوز و 40 نمونه کنترل، با نظر پزشک متخصص جمع آوری گردید. و سپس آزمایشات مولکولی به روش Realtime PCR برای مارکر miR-449 انجام شد. بیومارکر miR-449 در نمونه های گره های لنفاوی بیماران مبتلا به سارکوئیدوز در 29 نفر از 40 نفر مثبت بود . میزان مثبت بودن این بیومارکر در افراد سالم 19 نفر از 40 نفر بود. بیان بیومارکر miR-449 در بیماران سارکوئیدوزی نسبت به نمونه های سالم افزایش معنی داری را نشان داد. نتایج به‌دست‌آمده در این مطالعه نشان می‌دهد که miR-449 نقش مهمی در پاتوژنز التهابی سارکوئیدوز دارد و پتانسیل قابل توجهی به عنوان یک بیومارکر در تشخیص یا پیش‌آگهی سارکوئیدوز میتواند داشته باشد.