اثرات گیاهان دارویی در بهبود علائم آنفولانزای کودکان: شواهدی بر نسخ طب ایرانی: گیاهان دارویی و آنفولانزا - طاهرمحمدی هانیه; عبدالهی‌نیا علی; طاهرمحمدی محمدعلی (فصلنامه نفس, 2024)
زمینه: بیماری‌های حاد تنفسی شایع‌ترین مشکلات دوران کودکی هستند و ویروس‌های آنفولانزا از جمله ویروس‌های رایج عامل آن هستند. آنفولانزا ممکن است منجر به مرگ و میر قابل توجهی در کودکان شود. هدف این مطالعه بررسی درمان‌های گیاهی مکمل در علائم آنفولانزا و سندروم‌های مشابه آن است. روش: در این مطالعه، ابتدا جهت بررسی گیاهان موثر بر زکام در منابع طب ایرانی (طب اکبری و ذخیره خوارزمشاهی) جستجو انجام شد. سپس در پایگاه‌های داده پاب مد و اسکوپوس، با اسامی گیاهان و کلیدواژه‌های آنفولانزا، رینوسینوزیت، سرماخوردگی، تب، سرفه، تنگی نفس، گلو درد، اسهال و میالژیا جستجو انجام شد. یافته‌ها: نتایج مطالعه ما نشان داد که گیاهان دارویی موثر بر تب، بنفشه، انار و شیرین بیان، گیاهان دارویی موثر سرفه، بنفشه، عناب، سپستان، ختمی، انار، شیرین بیان، زوفا، آویشن و کتیرا، گیاهان دارویی موثر بر میالژیا، بنفشه، عناب، سپستان و شیرین بیان، گیاهان دارویی موثر بر گلو درد، ختمی و شیرین بیان، گیاهان دارویی موثر بر تنگی نفس، بنفشه، عناب، سپستان، انار، آویشن، زوفا و شیرین بیان و گیاهان دارویی موثر بر اسهال، بنفشه و انار هستند. نتیجه‌گیری: گیاهان دارویی به علت داشتن اثرات دارویی به عنوان درمان مکمل در بیماران مبتلا به علائم آنفولانزا می‌توانند کمک‌کننده باشند لذا پیشنهاد می‌شود مطالعات بیشتری در این زمینه انجام گیرد.