ارزیابی ژن‌ PD-1 به روش Real-time PCR در خون محیطی بیماران مبتلا به نوع شدید Covid-19 در مقایسه با نوع ملایم و بهبود یافته از بیماری در بیمارستان مسیح دانشوری تهران - کریمی رزا; محمدنیا عبدالرضا; حسینی فرزانه; بهرامی نغمه; جماعتی حمیدرضا (فصلنامه نفس, 2024)
زمینه و هدف: بیماری کووید- 19، یک همه‌گیری مرگبار بر اثر ابتلا به ویروس SARS-CoV-2 می‌باشد. بنابراین شناسایی پارامترهای بالینی قابل پیش‌بینی و بیومارکرهای کارآمد ضروری است. در این تحقیق ، بیومارکر PD-1 در خون محیطی بیماران نوع شدید کرونا در مقایسه با نوع ملایم و بهبود یافته از بیماری ارزیابی شده است . مواد و روش‌ها: خون محیطی از 30 بیمار مبتلا به کرونا بستری در بخش مراقبت‌های ویژه با عفونت شدید، 30 بیمار بستری در بخش با عفونت خفیف و 30 فرد بهبود یافته از بیماری جمع‌آوری گردید. Real time PCR به منظور بررسی بیان ژن‌ انجام شد. نتایج: با کاهش حدت بیماری کرونا، بیان ژن PD-1 کاهش یافت و بنابراین تست مورد استفاده، توانایی مناسبی جهت تشخیص بیماری و سلامت در افراد اندازه‌گیری شده داشت. نتیجه‌گیری: بیومارکر مورد بررسی برای پیش‌بینی شدت و پیش‌آگهی بیماری مناسب می باشد و می‌توان از آن‌ در تشخیص بیماری (به طور مثال ساخت کیت‌های تشخیصی) و درمان بهره برد.