بررسی ماندگاری اثر تهویه مکانیکی بر حافظه کاری در موش صحرایی - قزوینه سپیده; سلیمی علیرضا; میرنجفی زاده سید جواد; رئوفی محمد رضا (فصلنامه نفس, 2023)
شواهد نشان داده‌اند که تهویه مکانیکی علاوه بر اثر حیات‌بخش خود در بیماران بدحال با عوارض شناختی بسیاری همراه است. با این‌حال مشخص نیست که این عوارض ناشی از داروی بیهوشی بوده یا فرآیند تهویه مکانیکی این اختلالات را به وجود می‌آورد. همچنین، مدت ماندگاری این عوارض بررسی نشده است. در این مطالعه، اثر 6 ساعت تهویه مکانیکی بر حافظه در گروه‌های کنترل، بیهوشی و تهویه مکانیکی، 1 و 5 روز پس از بیهوشی بررسی شده است. نتایج ما نشان داد تهویه مکانیکی باعث کاهش حافظه کاری شد در حالی‌که داروی بیهوشی ایزوفلوران چنین اثری نداشت. همچنین، این کاهش حافظه تا 5 روز پس از بیهوشی باقی می‌ماند. این مطالعه فرآیند تهویه مکانیکی را به عنوان عامل اصلی کاهش حافظه پس از بیهوشی معرفی می‌کند.