آیا رمدزیویر در بیماران بسیار چاق مبتلا به کووید-19 نیاز به افزایش دوز دارد؟ یک گزارش موردی - ضیایی شادی; امینی حسین; شفیق نوید; خوندابی بتول (فصلنامه نفس, 2023)
با وجود اقدامات صورت گرفته جهت پیشگیری، بیماری کووید-19 همچنان به عنوان یک همه گیری و عامل تهدید کننده سلامت، موجب آمار بالای مرگ و میر در سراسر جهان می باشد. از بین داروهای مورد استفاده در درمان و پیشگیری از این عفونت، رمدزیویر پس از تایید FDA در سال 2020 به عنوان داروی ضد ویروسی موثر در درمان کووید-19 به صورت گسترده در نقاط مختلف جهان بویژه ایران مورد استفاده قرار گرفت. فاکتورهای کینتیکی و تغییرات این دارو در بدن بویژه در افراد چاق (BMI> 30 kg/m2) به خوبی شناخته نشده و استفاده از دوز مناسب و کارامد در این بیماران به صورت یک چالش مطرح می باشد. در این مطالعه دوزاژ استفاده شده در دو بیمار بسیار چاق (BMI>50 kg/m2) مبتلا به کووید 19 و عوارض ایجاد شده ناشی از مصرف این دارو مورد بررسی قرار گرفته است. با توجه به نتایج به دست آمده از بالین این بیماران، به نظر می رسد استفاده از دوزاژ ذکر شده در بیماران با BMI<30 kg/m2 ، در بیماران بسیار چاق نیز کارایی داشته و عوارض بیشتری را نیز برای این بیماران ایجاد نمی کند.