نقش کورتیکواستروئیدها در مدیریت تنگی راه هوایی به دنبال لوله گذاری داخل تراشه - چراغی فهیمه; قربانی فریبا; محمدی زاده نفیسه; فرزانگان رویا; شادمهر محمد بهگام (فصلنامه نفس, 2023)
برخی بیماران مبتلا به تنگی نای ناشی از لوله گذاری طولانی مدت، در اولین مراجعه برای جراحی ناحیه تنگ راه هوایی کاندید مناسبی نبوده و و راه هوایی آنها باید به طور موقت با اتساع مکرر توسط برونکوسکوپی باز نگه داشته شود. برخی از این بیماران ممکن است با چند بار اتساع توسط برونکوسکوپی ریجید، بدون نیاز به جراحی راه هوایی، بهبود یابند. استفاده از ضدالتهاب هایی مانند کورتیکواستروییدها در این موارد می تواند نقش مفیدی داشته باشد. در این خصوص مطالعات مختلف، نظرات متفاوتی داشته اند. در این مقاله مروری نتایج مطالعات مختلف گرداوری شده است. نتایج این مطالعه مروری نشان داد درمان اولیه با کورتیکواستروئید با دوز پایین ممکن است زمان بین برونکوسکوپی های مکرر را افزایش دهد تا بیماران بتوانند برای عمل رزکسیون یا تثبیت وضعیت تنفسی شان آماده شوند. این بدان معناست که بیماران با استرس فیزیکی، روانی و اقتصادی کمتری مواجه می شوند زیرا ممکن است آنها تحت دفعات کمتر برونکوسکوپی قرار گیرند. همچنین ممکن است کمتر شدن التهاب سبب رزکسیون طول کمتری از بافت نای گردد. برای حصول به نتایج متقن انجام مطالعات مداخله ای با کنترل بایاس های مربوط یه انتخاب نمونه، جمع آوری اطلاعات و مخدوشگرها توصیه می شود.