مروری بر برادی کاردی سینوسی، طولانی شدن فاصله QT و سایر عوارض قلبی داروی رمدسیویر در بیماران مبتلا به کووید-19 - حاجی مرادی مریم; نقاش زاده فرح; کشمیری محمد صادق; نورعلی سیما; قربانی فریبا; شفقی مسعود; راهدار محمد; حکیمیان هدا; افسری زنوز یاسمین; غرقی بدریه; و همکاران (فصلنامه نفس, 2023)
علی رغم اقدامات صورت گرفته جهت پیشگیری، بیماری کووید-19 ناشی از SARS-Cov-2 همچنان به عنوان یک پاندمی و معضل سلامت جهانی موجب آمار بالای مورتالیتی و موربیدیتی در سراسر جهان می باشد. داروی رمدسیویر پس از تایید توسط سازمان غذا و داروی امریکا در سال 2020 به عنوان داروی ضد ویروسی موثر در درمان کووید-19 به صورت گسترده در طول پاندمی مورد استفاده قرار گرفت. بررسی دقیق ایمنی و عوارض دارویی رمدسیویر به عنوان درمان ضد ویروسی در این بیماری، جهت ارتقا سلامت و پیشگیری از پیامدهای ناخواسته در بیماران مبتلا به کووید-19 تحت درمان با این دارو امری ضروری می باشد. در این میان آگاهی در زمینه ی عوارض قلبی این دارو که هنوز مطالعات کمی پیرامون آن انجام پذیرفته از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این مطالعه ی مروری خلاصه ای از مطالعات انجام شده در زمینه ی عوارض قلبی این دارو مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت. از میان عوارض قلبی، همراهی ویژه ای میان برادی کاردی سینوسی و مصرف رمدسیویر مشاهده شده است که در مواردی حتی بسیار شدید و کشنده و نیازمند مداخله ی درمانی بوده است. از سایر عوارض قلبی میتوان به طولانی شدن فاصله ی QT، فیبریلاسیون دهلیزی، بلوک AV، تاکی کاردیهای فوق بطنی، کاهش فشار خون و در موارد نادر ایست قلبی اشاره کرد. با توجه به احتمال پیش آمد عوارض قلبی در بیماران تحت درمان با رمدسیویر توصیه می شود بیماران حین درمان تحت مانیتورینگ قلبی قرار بگیرند.