بررسی ارتباط استفاده از ماسک 3M P100 و میزان ضربان قلب و اکسیژن اشباع خون شریانی در پرستاران بیمارستان دکتر مسیح دانشوری در بحران کووید 19 - جبلی بهشته; فخاری نرگس; تمدنی فر زهرا; محمدی محبوبه; اسماعیلی شیرین; قازانچایی الهام (فصلنامه نفس, 2022)
مقدمه: استفاده از ماسک های تنفسی N95، P2، 3M P100 یکی از مولفه های مهم جهت کاهش انتقال ویروس کرونا و محافظت از کادر درمان در خط مقدم می باشد. استفاده طولانی مدت از ماسک می تواند عوارض جانبی متعددی برای مصرف کننده ایجاد کند که در این مطالعه بررسی ارتباط ضربان قلب و اکسیژن اشباع خون شریانی بدنبال استفاده طولانی مدت از ماسک مورد مطالعه قرار گرفته است. روش کار: اطلاعات به وسیله چک لیست محقق ساخته که شامل مشخصات دموگرافیک پرستاران و کمک پرستاران، نوع شیفت کاری، مدت زمان استفاده از ماسک در طول شیفت، BMI، اندازه گیری ضربان قلب و O2SAT قبل از شروع شیفت کاری و یک نوبت در پایان شیفت کاری به مدت 1 ماه جمع آوری و در نرم افزار SPSS22 تحلیل شد. نتایج: میانگین تعداد ضربان قلب و اکسیژن اشباع خون افراد در ابتدای شیفت قبل از استفاده از ماسک با میانگین تعداد ضربان قلب در انتهای شیفت بعد از استفاده از ماسک در روزهای مختلف به طور معنا داری افزایش یافته بود. بحث و نتیجه گیری: استفاده طولانی مدت از ماسک های تنفسی N95، P2، 3M P100 که یکی از مولفه های مهم جهت کاهش انتقال ویروس کرونا و محافظت از کادر درمان در خط مقدم محسوب می شوند، می توانند عوارض متعددی بر روی افراد ایجاد کنند که بر روند کاری و جسمی روحی کارکنان درمانی تاثیر گذارد. از این رو برنامه ریزی و مدیریت مناسب در جهت استفاده متناوب از این وسایل حفاظت فردی برای افراد در همه گیری های آتی حائز اهمیت است.