بررسی تغییرات بیان miR-335 در افراد مبتلا به سرطان ریه (Non Small Cell Lung Cancer) و مقایسه با افراد سالم - یاری المیرا; محمدنیا عبدالرضا; بهرامی نغمه; سلحشوری فر ایمان; جماعتی حمیدرضا (فصلنامه نفس, 2022)
مقدمه و هدف: NSCLC از شایع ترین علل مرگ های ناشی از سرطان در سراسر جهان است. با پیشرفت و تکامل تکنیک های مولکولی و ابزارهای بیوانفورماتیک، کشف بیومارکرهای مولکولی با قابلیت تشخیص در مراحل اولیه بیماری را فراهم می گردد . میکروRNA ها در سرطان های انسانی دچار بی نظمی هایی می شوند که با توجه به ویژگی های miRNA، می توان آنها را کاندید ایده آل برای تشخیص سرطان معرفی کرد. مواد و روش: در این مطالعه یک جستجوی بیوانفورماتیک انجام شد ، در نهایت miR-335 انتخاب گردید . نمونه های خون محیطی و بافت پس از استخراج RNA و سنتز cDNA، جهت سنجش میزان تغییرات بیان miR-335 توسط تکنیک Real Time-PCR بر روی 30 نمونه از افراد مبتلا به سرطان ریه (NSCLC) و 30 نمونه از افراد سالم در نظر گرفته شدند. مقایسه آماری بیانگر تفاوت آماری معنیداری(P-value < 0.001) بین افراد بیمار و سالم بود.آنالیز داده ها نیز توسط فرمول -ΔΔct2 صورت گرفت. نتایج: آنالیز نتایج Real Time-PCR در خون محیطی نشان داد که میزان بیان miR-335 در افراد بیمار 7/1 برابر نسبت به افراد سالم کمتر است . برای تأیید بیشتر مشاهدات و درک ما از نقش این miRNA و اهداف آن در سلولهای سرطانی و دسترسی به روشهای تشخیصی و درمانی، نیاز به مطالعات گسترده است.