بیان متفاوت miR-146 در خون محیطی بیماران مبتلا به COPD، در مقایسه با افراد سالم - معطر حسینی ندا; محمدنیا عبدالرضا; حسینی فرزانه; بهرامی نغمه (فصلنامه نفس, 2022)
- مقدمه: بیماری انسداد ریوی مزمن (COPD ) با ماندگاری و التهاب بیش از حد ، ضایعات آلوئولار، کاهش سریع در عملکرد ریه و محدودیت جریان هوا مشخص می شود. miRNA های متعددی نقش مهمی در تنظیم فرآیندهای التهابی مانند COPD دارند. در این مطالعه به بررسی بیان متفاوت miR-146 در خون محیطی بیماران COPD نسبت به افراد سالم پرداختیم. مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی-مقطعی تعداد 30 نمونه خون محيطي بيماران مبتلا به COPD و 30 نمونه خون سالم انتخاب که اين 2 گروه از لحاظ متغيير زمينههاي سن با هم مطابقت داشتند و تست Real TimePCRجهت سنجش ميزان تغييرات بيان miR-146 انجام شد. نتیجه: در این مطالعه از نظر بيومارکر miR-146 درخون محيطي گروه افراد بيمار در 17 نفر از 30 نفر مثبت بود و در گروه افراد سالم 4 نفر از 30 نفر بود. با توجه به نتایج بدست آمده در این تحقیق میزان miR-146 در افراد مبتلا به COPD نسبت به افراد سالم افزایش بیان داشته است. بحث و پیشنهادات: تشخیص و درمان های مبتنی بر میکرو RNA ممکن است یک استراتژی مفید برای بهبود بیماری آسم وCOPD باشد بعلاوه با توجه به اهمیت COPD در سالهای اخیر مطالعه و عوامل تاثیر گذار در بیماری حائز اهمیت میباشد. پیشنهاد می شود مطالعه ای مشابه با ابعاد و حجم نمونه وسیع انجام شود و همچنین عوامل دخیل دیگر نیز بررسی شود تا بتوان به رویکردهای درمانی خاص و پرداخت هزینه های غیر ضروری و از بستری شدن های طولانی مدت اجتناب شود.