ارزیابی بیان بیومارکر سرطانی در گره های لنفاوی بیماران مبتلا به سارکوئیدوز در مقایسه با افراد سالم - شعاعی نائینی نیلوفر; حسینی فرزانه; بهرامی نغمه; محمدنیا عبدالرضا; جماعتی حمیدرضا (فصلنامه نفس, 2022)
- مقدمه و هدف : سارکوئیدوز (Sarcoidosis) یک بیماری با علت ناشناخته است که در آن التهاب در گره‌های لنفاوی، ریه‌ها، کبد، چشم‌ها (شایعترین آن یووئیت قدامی)، پوست و دیگر بافت‌ها رخ می‌دهد. در این مطالعه بررسی مولکولی گره های لنفاوی بیماران مبتلا به سارکوئیدوز(sarcoidosis) از نظر ژنوم میکروبی و ارتباط با ایجاد سرطان ریه انجام شده است . مواد و روش : ابتدا 40 نمونه بافت از گره های لنفاوی بیماران مبتلا به سارکوئیدوز و 40 نمونه کنترل تهیه شدند . استخراج RNA از گره های لنفاوی انجام شد و سپس Realtime PCR برای مارکر سرطانی انجام شد . نتایج : مارکر ck19mRNA در نمونه های لنف نود بیماران سارکوئیدوزی در 22 نفر از 40 نفر مثبت گردید. در گروه بافت سالم این میزان 7 نفر از 40 نفر بود . بحث و نتیجه گیری : ساركوئيدوز يك بيماري نادر با علت ناشناخته است. امروزه با افزایش افراد دارای ضعف سیستم ایمنی و مـشكل بـودن افتـراق آن ازسایر بيمــاري هــا ، پیشنهاد می شود بــراي بيمــاران آزمایشات مناسـب برای تشخیص و درمان بهترانجام شود .