آیا در ویروس کرونا (COVID ‑ 19) احتمال تشکیل بیوفیلم وجود دارد؟ - بشارتی سعید; فرنیا پریسا; فرنیا پوپک; غنوی جلال الدین; ولایتی علی اکبر (فصلنامه نفس, 2021)
تشکیل بیوفیلم در میکروارگانیسم ها یک از عوامل مهم در تشدید بیماری زایی آنها به حساب می آید. تشکیل بیوفیلم به میکروارگانسم کمک می کند تا از سیستم ایمنی بدن میزبان پنهان شود، مقاومت دارویی آنها را افزایش می دهد. عفونت همزمان میان عامل بیماری زای تشکیل دهنده عفونت و COVID-19 می تواند یک چالش جدید برای درمان با COVID-19 باشد. وقتی نوبت به عوامل بیماری زای جدید می رسد، هرگونه اطلاعات در مورد آنها می تواند مفید باشد. به عنوان مثال، COVID -19 در سال 2019 با شیوع بالایی به جهان معرفی شد. بررسی جنبه های مختلف آن ممکن است در ابتدا کمک چندانی نکند، اما این مطالعات می تواند چشم انداز جدیدی را برای دیگر محققان برای غلبه بر این مشکل جهانی باز کند، بنابراین هرگونه اطلاعات و تحقیق در مورد COVID 19 می تواند مفید باشد، حتی اگر در نتیجه گیری موفق نشوید.