بیماری های آلرژیک در پاندمی COVID-19 - دانشمندی زهرا; مهدویانی سید علیرضا (فصلنامه نفس, 2020)
شیوع کرونا ویروس جدید (COVID-19) از اواخر سال 2019 سبب ایجاد نوعی چالش بهداشتی در سطح جهانی شده است. در این بین و با توجه به همه گیری عفونت مذکور بسیاری از پارامترها و بیماری های احتمالی در مضن ایجاد بستر مقابله و یا تشدید بیماری نوظهور قرار گرفتند. بیماری های آلرژیک و خصوصا آسم با توجه به ماهیت اختلالات تنفسی که ایجاد می کنند شرایطی به مراتب ویژه خواهند داشت. تظاهرات ایمونولوژیک حاصل از ابتلا به COVID-19 و علائم بالینی ناشی از این نوع عفونت سبب شد تا نگاه ویژه ای به بیماران مبتلا به اختلالات آلرژیک در تقابل با عفونت نوظهور شود. از این رو مطالعه حاضر به بررسی شرایط بیماران مبتلا به بیماری های آلرژیک نسبت به عفونت حاصل از کرونا ویروس جدید می پردازد.