ترکیب گیاهی موثر بر آسم از منظر طب سنتی ایران - مهدوی حسین; احمدی ماندانا; حدادی زهره (فصلنامه نفس, 2020)
تشخیص بالینی آسم بر پایه نشانه‌های این بیماری انجام می‌شود که شامل خس‌خس سینه، پیشینه خانوادگی بیماری، اگزما و رینیت آلرژیک می‌باشد. عوارض جانبی، هزینه‌های بالا و استفاده از مواد نگهدارنده در محصولات شیمیایی سنتزی موجب تمایل بیشتر به استفاده از محصولات گیاهی شده است. فلاونوئیدهای شیرین بیان باعث مهار ترشح ائوتاکسین از فیبروبلاست‌های ریه انسان شده و از این طریق مانع تجمع ائوزینوفیل‌ها در محل التهاب مجاری هوایی می‌شوند و از طریق فعال‌سازی گوانیلات سیکلاز، مهار فسفودیاستراز و افزایش cGMP موجب باز شدن کانال‌های پتاسیمی وابسته به کلسیم و رفع انقباض نای می‌شود. بنفشه معطر موجب کاهش سطح IgE سرمی می‌گردد و مانند اینترلوکین 3 و اینترلوکین 4 عمل می‌کند. از طرفی باعث کاهش پاسخ مسیر‌های هوایی و ائوزینوفیل‌ها می‌شود و نیز از تولید بیش از حد موکوس ممانعت می‌نماید. گیاه تربد دارای ویژگی ضد اسپاسمی می‌باشد، که با کمک افزایش کلسیم آزاد سیتوپلاسمی این‌کار را انجام می‌دهد. مکانسیم انجام این عمل مشابه وراپامیل (گشاد کننده برونش) با واسطه‌گری کلسیم می‌باشد، از طرفی وجود فلاونوئید‌هایی از جمله ساپونین و تانین باعث اثرات ضد اسپاسمی این گیاه روی سیستم گوارشی و تنفسی می‌شود.