یک هدف درمانی جدید در َآسم Rho Kinas - پژوهان سعيد; عارف احسان; اسلامی مهدی; جوان محمد; حاجی زاده سهراب; رئوفی محمدرضا (فصلنامه نفس, 2020)
آسم بیماری التهابی مزمن مجاری هوایی است. خصوصیات آن شامل تنگی برگشتپذیر مجاریی هوایی، افزایش پاسخدهی مجاری هوایی، التهاب و رمدلینگ مجاری هوایی میباشد. هرچند داروهای رایج در کاهش علایم حاد بیماری موثرند اما بر بیشتر جنبههای آسم تاثیری نسبی دارند. سیگنالینگ Rho/Rho-kinase در بسیاری از فرایندها از جمله سازماندهی مجدد اکتین سیتواسکلت سلولی، انقباض، مهاجرت و تکثیر سلولی و التهاب دخیل است. به نظر میرسد که این عملکردهای Rho-kinase، با جنبههای پاتوفیزیولوژیک آسم مانند افزایش پاسخدهی مجاری هوایی، غیرحساس شدن گیرندههای بتا دو آدرنرژیک، رمدلینگ و فراخوانی ائوزینوفیل‌ها ارتباط داشته باشد. مطالعات اخیر روی مدلهای حیوانی آسم نشان دادهاند که مهار Rho-kinase با کاهش انقباض، التهاب و رمدلینگ مجاری هوایی همراه است. از این رو مسیر سیگنالینگ Rho-kinase بعنوان یک هدف درمانی جدید در درمان آسم پیشنهاد میشود. این مطالعه مروری با تمرکز بر Rho-kinase بعنوان یک هدف درمانی جدید، اطلاعات متقاعد کنندهای را در مورد نقش مهم این آنزیم و سیگنالینگ همراه آن بر جنبه مختلف آسم مرور میکند.