بررسی ذرات حاصل از عطسه و سرفه در فضای یک اتاق بسته و نقش آن در انتشار بیماری های تنفسی - خردمند سعید; قورچی بیگی ابوالفضل (فصلنامه نفس, 2020)
از دیرباز بشر به دنبال کشف و شناخت پدیده های پیرامون خود بوده است. در این میان پدیده هایی که مستقیم و یا غیر مستقیم با سلامتی انسان در ارتباط هستند جایگاه ویژهای داشتهاند. یکی از این پدیدهها، انتقال بیماریها از طریق تنفس است. در این بین، بازدمهای خشن(عطسه و سرفه) به دلیل انتشار قطرات بزاق دهان با سرعت بالا بسیار مورد توجه قرار گرفتهاند. پژوهش پیش رو، رفتار یک بازدم خشن را مورد بررسی قرار میدهد. روش به کار رفته در این پژوهش، استفاده از شبیهسازی عددی به کمک نرمافزار تجاری فلوئنت است. برای انجام این پژوهش ابتدا با توجه به آزمایشات و مطالعات انجام شده در گذشته، مدل مساله ساده سازی شده است. سپس با توجه به شرایط تعریف شده، بازدم خشن یک مرد بالغ در فضای یک اتاق 3*4 متر به صورت عددی مدلسازی شده است. در ادامه توزیع ذرات در فضای اتاق برای لحظات بعد ارائه گردیده و در نهایت نتیجه گیری صورت پذیرفته و بیان شده است که ذرات حاصل از یک بازدم خشن، تنها ظرف چند ثانیه میتوانند محیط را آلوده کنند که این پدیده، نقش مهمی در انتقال بیماریها دارد.