بررسی حضور لژیونلا پنوموفیلا در افراد مبتلا به بیماری انسداد ریوی مزمن به روش مولکولی - عبدی خواجه ایم سیاوش; صفاریان پروانه; محمدنیا عبدالرضا (فصلنامه نفس, 2020)
زمینه: لژيونلا به عنوان عامل مهمي در پنوموني هاي اكتسابي از بيمارستان و همچنین در بیماری مزمن انسدادی ریه مطرح مي باشد هدف این مطالعه تشخیص مولکولی لژیونلا پنوموفیلا،در بیماران مبتلا به بیماری انسدادریوی مزمن است. روش : تعداد100نمونه از ترشحات تنفسی بیماران مبتلا به COPD جمع آوری شد. پس ازاستخراجDNAژنومی،شناسایی مولکولی لژيونلا پنوموفيلا با استفاده از پرایمرهای اختصاصی و کیت استاندارد به طورهمزمان به روش PCR انجام شد . یافته ها : تعداد موارد مثبت از نظر باکتری در مورد لژیونلا پنوموفیلا 5 نفر از 100 نفر با روش کیت و 3 نفر از 100 نفر با روش دوم PCR مثبت شدند . نتيجه گيري : مجموعا PCR به دلیل داشتن حساسیت، دقت بالا و صرفه جویی در زمان روش مناسبی جهت مقاصد تشخیصی باکتری لژیونلا پنوموفیلا در بیماران مبتلا به انسداد ریوی مزمن می باشد.