تأثیرات حاد تمرینات بی هوازی و هوازی بر CRP، IL6 و نیمرخ لیپید در مردان جوان چاق - فاضلی ورزنه حسین; فتحی مهرداد; عطارزاده حسینی سید رضا; جعفری محسن (فصلنامه نفس, 2020)
زمینه: هدف ازانجام این تحقیق مقایسه تأثیرحاد دونوع تمرین هوازی ومقاومتی برسطوح IL6، CRP ونیمرخ لیپید در مردان جوان چاق و غیرفعال بود. روش: آزمودنی ها شامل مردان جوان چاقی بودند که به طور تصادفی در 3 گروه مقاومتی، هوازی و کنترل قرار گرفتند. خونگیری قبل از تمرین و بلافاصله و یک ساعت پس از تمرین انجام شد و اطلاعات با استفاده از روش اندازه های مکرر آنالیز شد. یافته ها: نتایج نشان داد که هیچ تفاوت معنی داری بین گروه ها در متغیرهای IL6، CRP، LDL، HDL، TC و TG وجود نداشت (P>0.05). فقط در گروه تمرین مقاومتی سطح HDL بلافاصله پس از تمرین افزایش معنی داری پیدا کرد (P=0.01). نتیجه گیری: به طور کلی یک جلسه تمرین مقاومتی و نیز هوازی تحریک کافی را برای افزایش IL6 و CRP در مردان چاق فراهم نکرد، پاسخی که به دلیل آتروژنیک بودن این دو ماده می تواند مفید باشد، همچنین افزایش HDL پس از تمرین مقاومتی از مکانیزم های فیزیولوژیک مؤثر در بهبود فرایند انتقال معکوس کلسترول و کاهش خطر اختلال عملکرد اندوتلیوم می باشد که منجر به پیشگیری از سکته قلبی می شود. بنابراین افراد جوان چاق می توانند از پروتکل های مقاومتی و هوازی مورد استفاده در این تحقیق برای بهبود آمادگی جسمانی خود استفاده کنند. البته به تحقیقات بیشتری برای مشخص شدن مکانیزم های مربوط به تأثیر تمرینات هوازی و مقاومتی بر مارکرهای التهابی در افراد چاق نیاز است.