مروری بر ارتباط سندرم ساختمان بیمار با آسم آلرژیک - اطهاری سید شمس الدین (فصلنامه نفس, 2020)
سندرم ساختمان بيمار به شرایطی در یک ساختمان گفته می‌شود که ساکنین آن نشانه‌هایی از بیماریهایی را دارا هستند که به سپری کردن زمان زیاد در آن ساختمان نسبت داده می‌شود اما بیماری خاصی را به سبب آن نمی‌توان نام برد. معمولاً وجود اشکال در گرمایش، تهویه و تهویه‌مطبوع از مهمترین عوامل ایجاد این بیماری می‌باشد. آسم یک بیماری التهابی، مزمن مجاری هوایی است که خس خس، سرفه و تنگی نفس از نشانه ‌های رایج این بیماری می باشد. اصلی ترین علت آسم آلرژی می باشد. برخی مطالعات در زمینه آلرژی «بیمار ساختمان» را به عنوان علت آلرژی همه گیر مطرح میکند. آلودگی هوای داخل ساختمان به آلاینده های میکروبی شیمیایی و فیزیکی به عنوان یک مسئله بهداشتی جدی شناخته شده و عامل ایجاد بیماری وابسته به ساختمان و آسم بوده که عوارض و علائم زیادی را برای افراد در معرض تماس ایجاد می کند. بیماری آسم بخاطر عوامل محیطی ابتلا به آسم گسترش می یابد که این عوامل ارتباط تنگاتنگ با ساختمان بیمار دارند و با اصلاح ساختمان و محل زندگی فرد اکثرا قابل پیشگیری هستند. طراحان، سازندگان، برنامه ریزان و متخصصان حوزه بهداشت باید تلاش بیشتری در جهت یافتن روش کار جمعی و هماهنگ تری انجام دهند.