بررسی فراوانی مصرف سیگار در کارکنان بیمارستانی و عوامل مرتبط با آن در یک بیمارستان عاری از دخانیات - عطارچی میر سعید; رضایی مهدیه سادات; سیدمهدی سید محمد; یزدانپرست ترانه (فصلنامه نفس, 2017)
بر اساس آمارهای سازمان جهانی بهداشت، مصرف دخانیات دومین علت مرگ و چهارمین علت بیماری در جهان می‎باشد. بیمارستان‎ها تعهدات مهمی برای کاهش مصرف سیگار، هم از نظر ایجاد محیط‎های عاری از دخانیات و جلوگیری از آسیب افراد غیر‎ سیگاری و هم از نظر تشویق افراد سیگاری به ترک مصرف آن دارند. این مطالعه یک مطالعه مقطعی می‍باشد که در سال 1392 در شهر تهران و در بیمارستان دکتر مسیح دانشوری انجام گردید. برای جمع آوری اطلاعات این مطالعه از پرسشنامه‎ای که توسط محققان مطالعه طراحی شده بود، استفاده شد. در مجموع 347 نفر در این مطالعه شرکت نمودند. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS استفاده شد و سطح معنی‎داری 0/05 در نظر گرفته شد. نتایج این مطالعه نشان داد که 10/4% از شرکت کنندگان در مطالعه از دخانیات استفاده می‎کردند. جنسیت مذکر و درآمد مالی پایین‌تر از 1/3 میلیون تومان در ماه با مصرف سیگار ارتباط داشتند (0/05>P) و سایر عوامل شامل شغل، سن، و تحصیلات ارتباط معنی‎داری با مصرف سیگار نداشتند (0/05>P). در مجموع نتایج این مطالعه نشان می‎دهد شیوع مصرف سیگار در پرسنل درمانی در این بیمارستان در مقایسه با مطالعات سایر کشورها کمتر است و اجرای سیاست بیمارستان عاری از دخانیات ممکن است در کاهش این روند نقش داشته باشد.