خانم ۸۰ ساله با درد قفسه سینه و دیسفاژی - ملک محمد مجید; شریف کاشانی بابک; ظهیری فرد سهیلا; چیت سازان ماندانا; هاشمیان سید محمدرضا (فصلنامه نفس, 2017)
هدف این مطالعه توصیف یک مورد همومدیاستن در بیماری است که بعلت ترومبوآمبولی ریوی تحت درمان با وارفارین قرار گرفته بود. این گزارش شاید کمکی باشد تا تشخیص و درمان بیماران مبتلا به چنین عارضه نادر ولی تهدید کننده زندگی، تسهیل گردد. بیمار خانمی 80 ساله بودند که بعلت تنگی نفس، درد پلورتیک قفسینه سینه و دیسفاژی در بخش مراقبت‍های ویژه بیمارستان دکتر مسیح دانشوری بستری گردیدند. بررسیهای اولیه آزمایشگاهی نشاندهنده آنمی و INR بیشتر از 8 بود که با تزریق پلاسما تازه منجمد مرتفع گشت. آسپیراسیون مایع پلوری که در تصاویر رادیولوژی مشخص بود، هموتوراکس را نشان داد. سیتیاسکن قفسه سینه نیز پهنشدگی مدیاستن به علت همومدیاستن را مشخص ساخت. هیچ منبع خونریزی‍دهنده دیگری یافت نشد. با انجام اقدامات نگهدارنده و تصحیح اختلال انعقادی، علایم و نشانههای بیماری از بین رفتند. خونریزی مدیاستن با علل غیر ترومایی از عوارض نادر ولی تهدید کننده زندگی در موارد درمان با ضد انعقادها میباشد که حتی در موارد عدم وجود علایم و نشانههای خونریزی آشکار، باید آنها را مد نظر قرار داد.