بررسي نگرش، آگاهي و عملكرد پرستاران نسبت به پيوند اعضا در بيمارستان دکتر ‏مسيح دانشوري در سال 1388 - قازانچایی الهام; روزبهانی رحیم; سلیمی نژاد لیلا; جبّلي بهشته (فصلنامه نفس, 2017)
مساله اهداي عضو در دنيا روز به روز از اهميت بيشتري برخوردار مي‌گردد. آگاهي و نگرش نسبت به اين موضوع از جانب كادر ‏درماني، بویژه پرستاران، مورد توجه بوده و انگيزه مثبت در اين گروه مي‌تواند در رسيدن به اين هدف بسيار كمك كننده باشد. هدف ‏این مطالعه بررسي نگرش، آگاهي و عملكرد پرسنل پرستاري نسبت به پيوند اعضا در بيمارستان دکتر مسيح دانشوري می‌باشد. ‏ اين مطالعه از نوع توصيفي بوده و نظرات 66 نفر از پرستاران شاغل در بخش‌هاي مختلف بيمارستان كه داراي حداقل يك سال ‏سابقه كار در اين بيمارستان بوده‌اند را مورد بررسی قرار داده است. انتخاب افراد به روش‌ نمونه‌گيري تصادفي بود. نگرش، آگاهي و ‏عملكرد پرستاران به وسيله پرسشنامه مورد بررسي قرار گرفت. پرسشنامه شامل اطلاعات دموگرافيك و سوالات مربوط به نگرش، آگاهي ‏و عملكرد پرستاران نسبت به پيوند اعضا بوده است که اعتبار آن به وسيله اعتبار محتوا و پايايي آن به وسيله آزمون مجدد ‏‏تعيين گرديد. نتايج با كمك نرم‌افزار آماري ‏‎(Ver. 16) ‎‏ ‏SPSS‏ و از طريق آزمون‌هاي آماري و آمار توصيفي شامل جداول توزيع فراواني مطلق، ‏نسبي و ميانگين و انحراف معيار مورد بررسي قرار گرفت. ‏ اكثريت افراد مورد پژوهش در محدوده سني 20 تا40 سال (2/74% زن و 8/25% مرد) بودند. نتایج نشان داد بين سن پرستاران ‏و تاثير مسائل روحي و رواني در روند كاري مراقبت از بيمار مرگ مغزي رابطه معكوس و ‎معني‌داري وجود دارد. همچنین نتایج نشان داد ‏که دیدگاه 3/12% از پرستاران مورد مطالعه در خصوص پیوند اعضاء مخالف، 6/17% کاملا موافق، 7/54% موافق مبنی بر بهبود شرایط و 4/15% بی‌تفاوت بوده‌اند. 4/92% در این مطالعه هيچ دوره آموزشي را در مورد پيوند نگذرانده بودند.‏ نتایج بدست آمده نشان می‌دهد که درصد بیشتری از پرستاران دارای عدم آگاهی نسبت به پیوند اعضاء بوده و از آنجایی ‏که گذراندن دوره های آموزشی و ایجاد آگاهی می‌تواند به میزان بالایی در نگرش مثبت آنها موثر باشد، بنابراین افزایش آگاهی پرستاران ‏در کنار بهبود شرایط می‌تواند در جهت بهبود مراقبت از بیمار پیوندی حائز اهمیت گردد.