بررسی بیان ‏TrkC-miR1‎‏ کشف شده در ژن ‏TrkC‏ انسانی در نمونه‌های سرطان ریه در جمعیت ‏اصفهان - دوکانه ای فرد سادات; سلطانی بهرام محمد (فصلنامه نفس, 2017)
ریزRNAها یا ‏miRNAها نقش مهمی در سرطان‌زایی از جمله در سرطان ریه دارند. همچنین جهش‌های ‏مرتبط با ژن ‏TrkC‏ در سرطان ریه گزارش شده است. به تازگی در دانشگاه تربیت مدرس یک ‏ریزRNAی جدید مستقردر ژن ‏TrkC‏ انسانی کشف گردیده و با شماره دسترسی ‏HG969187‎‏ در ‏پایگاه اطلاعاتی ‏EBI‏ به ثبت رسیده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی بیان این ریزRNA‏، با نام ‏TrkC-miR1‎، در نمونه‌های سرطانی و سالم بافت ریه انسان می‌باشد. از ‏‏11 بیمار مبتلا به سرطان ریه نمونه‌های سرطانی و سالم بافت ریه تهیه و استخراج ‏RNA‏ صورت ‏گرفت. پس از سنتز ‏‎cDNA از تمام نمونه‌ها، بیان‏‎ TrkC-miR1‎با استفاده از روش ‏real-time PCR‏ ‏سنجیده شد. تحلیل داده‌ها حاکی از آن است که بیان ‏TrkC-miR1‎‏ در نمونه‌های اسکواموس سل ‏کارسینوما نسبت به بافت سالم حاشیه توموری در همان افراد افزایش یافته است، درحالیکه بیان آن در نمونه‏های لارج سل کارسینوما و آدنوکارسینوما نسبت به بافت سالم حاشیه توموری در همان افراد کاهش یافته ‏است. نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که ‏TrkC-miR1‎‏ در نمونه‌های هیستوپاتولوژی مختلف سرطان ریه ‏بیان متمایزی دارد. به نظر می‌رسد با بررسی بیان ‏TrkC-miR1‎‏ در تعداد نمونه‌های توموری بیشتر می‌توان ‏به یک مارکر تشخیصی برای بافت‌های سرطانی مختلف ریه دست یافت. ‏