سخن سردبیر - عباسی, محمود (مجله تاریخ پزشکی - علمی پژوهشی, 2016)
هر ملتی که بخواهد از حال به سوی آینده حرکت کند، از آن جهت كه حركت او از معلوم به سوی مجهول است، ضرورت دارد که ابتدا روابط بین گذشته و حال را مورد بررسی قرار دهد. روشن است که کسب اطلاعات جدید بدون ریشه‌های تاریخی آن در گذشته، سست و بی‌اساس و از هم گسیخته خواهد بود؛ به بیان دیگر لازمه انجام هر تحقیقی، بررسی و مطالعه پیشینه آن تحقیق می‌باشد. يكي از علومي كه ایرانیان در پایه‌گذاری آن در جهان پيشگام بوده‌اند و در بسط و توسعه آن نقش برجسته‌ای در طول تاریخ داشته‌اند، دانش پزشکی است. پیشینه پزشکی در ایران به دوران پیش از اسلام باز می‌گردد و دانشگاه جندی‌شاپور مصداق بارز این حرکت سترگ علمي است؛ به گونه‌اي که این دانشگاه طی سال‌های متمادی الگوی تمام عیار بسیاری از بیمارستان‌ها و دانشکده‌های پزشکی دنيا بوده است. دانشگاه جندی‌شاپور در روند توسعه دانش پزشکی و نیز تاریخ طب ایران و جهان اسلام و حتی سرزمین‌های اروپایی نقشی مهم داشته است. ....