مکتب طب اسلامی و دیدگاه‌های موافق - صادقی, سجاد; مهدوی‌نژاد, غلامحسین; صادقی, علیرضا; فرهیدزاده, انسیه (مجله تاریخ پزشکی - علمی پژوهشی, 2016)
طب اسلامی به عنوان یک مکتب دارای مبانی و اصول، ایدئولوژی، علوم پایه و منابع محکم است. در مقاله حاضر با دیدگاهی بی‌طرفانه و بدون قضاوت در مورد درستی یا نادرستی گزاره‌ها، به طبقه‌بندی دیدگاه‌های موافق مکتب طب اسلامی پرداخته و این دیدگاه‌ها در 7 عنوان طبقه‌بندی گردید. امروزه آثار نوشتاری از قبیل کتب، مقالات و مطالب فراوانی با عنوان طب اسلامی منتشر می‌شوند و اصالت علمی و غنای محتوایی لازم در برخی آثار مشاهده نمی‌گردد و به نظر می‌رسد در برخی آثار بدون رعایت معیارهای علمی به طرح موضوع طب اسلامی پرداخته شده است. از این رو در این مقاله، از برخی آثار که در مقایسه با دیگران، از غنای علمی و محتوایی بیشتری برخوردار بودند، استفاده گردید. با بررسی دیدگاه‌های موافق مکتب طب اسلامی به روشنی قابل استنباط است که در مورد تعریف و مفهوم‌شناسی طب اسلامی، دیدگاه‌های مختلفی وجود دارد. به نظر می‌رسد اختلاف دیدگاه‌ها، عمدتاً مربوط به زاویه دید و نگرش پژوهشگران به مقوله طب اسلامی است و یکی از دلایل گستردگی و پراکندگی دیدگاه‌ها، استفاده‌نکردن از روش‌های علمی مباحثه و تدوین نظریه علمی است که استفاده از روش تحقیق مناسب را جهت شکل‌گیری دیدگاهی جامع ضروری می‌سازد.