نکاتی در باب بهداشت و سلامت عمومی در «نشریه شکوفه» با تکیه بر سلامت مادر و کودک - باقری, الهه; خواجه, شهناز (مجله تاریخ پزشکی - علمی پژوهشی, 2015)
انقلاب مشروطه یکی از تحولات تأثیرگذار در دوران معاصر ایران می‌باشد كه در اوضاع اجتماعی و سیاسی و فرهنگی كشور تأثیر چشمگیری داشت. با آغاز جنبش مشروطیت، این فرصت برای بانوان فراهم آمد که با انتشار نشریه‌های ویژه زنان به طرح برخی مسائل همچون ضرورت توجه به بهداشت فردی و عمومی، به خصوص سلامت مادر و کودک، بپردازند. توجه به بهداشت و سلامت یکی از ویژگی‌های مدرنیته می‌باشد که در آن زمان، نشریات زنان این مهم را جهت این گروه به عهده داشتند. مریم عمید سمنانی ملقب به مزین‌السلطنه جزء بانوان ایرانی بود كه دومین نشریه اختصاصی زنان را به نام شکوفه منتشر كرد. این نشریه در سال‌های ۱۳۳۰ تا ۱۳۳۴ ق./ ۱۹۱۲ تا ۱۹۱۶ م. در تهران انتشار می‌یافت. این نوشتار بر آن است ضرورت‌های توجه به بهداشت و سلامت جامعه، به ویژه مادر و کودک، را در سال‌های یاد شده و از نگاه نشریه شکوفه بررسی کند. این بررسی نشان می‌دهد که بیشتر بحث‌های سلامت در این نشریه به سلامت دوران بارداری و زایمان زنان و نیز سلامت کودکان اختصاص داشته است. زنان علاوه بر نگهداری از کودکان، مسؤول مراقبت از سلامت و بهداشت دیگر اعضای خانواده‌ نیز بودند.