پیشگیری و درمان بیماریهای مفاصل از دیدگاه طب سنتی ایران - خدادوست, محمود; ناصری, محسن; شریعت پناهی, شمسا; كمالی‌نژاد, محمد; امتیازی, مجید; دواتی, علی; هاشمی‌نژاد, عباس; كشاورز, منصور (مجله تاریخ پزشکی - علمی پژوهشی, 2013)
از آن جا كه در طب نوین، درمان بيماري‌هاي مفاصل بیشتر از نوع نگهدارنده است، برآن شديم تا در اين مطالعه بيماري‌هاي مفاصل را از دیدگاه طب سنتی ایران مورد بررسی قرار دهيم؛ تا شايد بتوانيم راهكار متفاوتی برای پیشگیری و درمان این اختلال ارائه نماييم. روش كار، از نوع كتابخانه‌اي و به شيوه مروري با بهره‌گيري از منابع طب سنتي ايران و جهان اسلام در قرون مختلف مي‌باشد. بيماريهای مفاصل در طب سنتی ایران تحت عنوان «اوجاع مفاصل» نام برده شده است كه تقسیم بندی‌هاي متعددی از انواع آن شرح شده است و با توجه به عوامل مستعد كننده و علل بروز هر یك از آنها روش‌های پیشگیری و درمان اختصاصی برای هر یك ارايه شده است. با توجه به علل بيماري‌هاي مفصلي و عوامل مستعدكنندة بروز آن از ديدگاه طب سنتي ايران به نظر مي‌رسد با رعايت اصول شش گانه زندگي (سته ضروريه) بتوانيم تا حدود زيادي از بروز بيماري‌هاي مفاصل جلوگيري كرده و در صورت ایجاد بيماري نيز با روش‌هاي آسان تر، كم عارضه تر و ارزان تر اقدام به درمان كنیم.