عوارض رحمی آمنوره و اولیگومنوره (احتباس طمث) در طب سنّتی ایران - تبرایی آرانی ملیحه; بیوس سودابه; تن‏ساز مژگان; مکبّری ‏نژاد روشنک; جعفری دهکردی عفت; اختری الهام; یوسفی سیده صدیقه; ماهروزاده سمیه; بعیری نسرین; روح‏ الهی منیرالسادات (مجله تاریخ پزشکی - علمی پژوهشی, 2014)
از شایع‌ترین اختلالات قاعدگی در دنیا و هم‎چنین ایران، آمنوره و اولیگومنوره است. در مکتب طب سنّتی ایران قطع قاعدگی، تأخیر قاعدگی و هم‎چنین کاهش میزان خونریزی قاعدگی، «احتباس طمث» نامیده می‌شود. بر طبق آموزه‌های این مکتب‏ احتباس طمث می‌تواند عوارض فراوانی بر ارگان‌هایی مانند مغز، سیستم تنفسی، رحم و سایر اندام‏ها بر جا بگذارد. مهمترین عوارض رحمی احتباس طمث شامل ناباروری، اختناق رحم، ورم رحم، میلان رحم هستند. در این مقاله بیماری‌های رحمی ایجاد شده به دنبال احتباس طمث و مکانیسم ایجاد این عوارض مطالعه می‌شود. بررسی عوارض گسترده احتباس طمث و آثار سوء آن‌ها بر بدن و رحم، اهمیت درمان این اختلال را بیش از پیش نشان می‏دهد و لزوم برقراری خون قاعدگی به‌طور طبیعی را یادآور می‌شود.