تدوين کتاب الكترونيك فارسي، عربي و انگليسي قانون در طب ابن‌سينا و توليد ابزار پژوهشي - حاتمي حسين (مجله تاریخ پزشکی - علمی پژوهشی, 2013)
كثرت، وسعت و تنوع منابع پزشكي نياكان از يك طرف و تخصص گرايي انسان از طرف ديگر اينگونه ايجاب مي‌كند كه هريك از پژوهشگران و گروه‌هاي تخصصي با سرعت و دقت بالايي در راستاي اهداف تعريف شده خود تلاش كنند و حتي به رقابت بپردازند و در چنين شرايطي فرد يا گروهي موفق خواهد بود كه با سرعت و دقت بيشتري راه صحيح را به درستي بپيمايد. مثلا كسي كه مي‌خواهد با ديد تخصصي بهداشت محيط، در زمينه ديدگاه‌هاي پزشكي نياكان در قانون ابن سينا تحقيق نمايد با عنايت به پراكندگي مطالب ذيربط در دايره المعارف مورد اشاره بايد يك دوره كامل اين كتاب چندهزار صفحه‌اي را از آغاز تا پايان با دقت، مطالعه نموده و نكته برداري كند كه با توجه به جامع نگر بودن اين كتاب و اينكه مجموعه‌اي از دانش بشر در آغاز هزاره دوم ميلادي در زمينه آناتومي، فيزيولوژي، ايمونولوژي، روانپزشكي، پيشگيري، تشخيص... و درمان را يكجا در خود جاي داده است مطالعه كامل آن خارج از حوصله يك نفر با تخصص خاصي نظير بهداشت محيط، بهداشت عمومي، پزشكي اجتماعي، بيماريهاي عفوني... يا جراحي است و حال آنكه اگر همين گنجينه باعظمت را به حافظه رايانه بسپاريم و بانك اطلاعات الكترونيكي تهيه كنيم كه با قابليت جستجوي سريع و دقيق در اختيار پژوهشگران مختلف قرار گيرد بدون شك نظر همگي تأمين خواهد شد و هريك از محققين، موفق به پيدا كردن گم شده خود خواهند گرديد و تشكيل بانك اطلاعاتي بسترهاي پژوهشي پزشكي نياكان و از جمله كتاب رايانه‌اي قانون در طب ابن سينا به سه زبان فارسي، انگليسي و عربي، قدمي است در راه تأمين اين نياز و توليد اين ابزار.