بررسی ارتباط سلامت معنوی با اعتقادات مذهبی در مراجعان مراکز ترک اعتیاد شهرستان بم در سال 1392 - فولادوندی معصومه; تیرگری بتول; ملکیان لیلا; فولادوندی غلامرضا; عزیززاده فروزی منصوره (مجله علمی - پژوهشی فقه پزشکی, 2017)
اعتیاد به عنوان یکی از چالش‌های مهم اجتماعی، بهداشتی و سیاسی در جهان است. متخصصین بر این باوراند که معنویت و مذهب در درمان اعتیاد نقش بسزایی دارد. این پژوهش مطالعه‌ای توصیفی همبستگی است که در آن حجم نمونه 287 نفر با روش نمونه‌گیری خوشه‌ای انتخاب شدند. در این مطالعه از پرسشنامه‌های سلامت معنوی و اعتقادات مذهبی جهت گردآوری اطلاعات استفاده شد. اطلاعات با استفاده از شاخص‌های مرکزی پراکندگی و آزمون‌های کولموگرو اسمیرنو، کروسکال واليس و ضریب همبستگی اسپیرمن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته‌ها نشان داد که نمره کل سلامت معنوی 11/95±61/56، نمره کل اعمال مذهبی 1/79±4/55 و نمره دینداری مذهبی 3/08±10/42 بود. ارتباط معنی‌دار مثبتی بین نمره کلی سلامت معنوی با هر دو بعد اعتقادات مذهبی مشاهده شد (p=0/001). سلامت معنوی و عملکرد مذهبی و دینداری مذهبی می‌تواند نقش حمایتی از فرد در مقابل گرایش به مصرف مواد داشته باشد.