شفا بخشی نیم خورده مومن؛ در ترازی نقد و تحلیل - محمدیان علی; سرابی رضا (مجله علمی - پژوهشی فقه پزشکی, 2023)
زمینه و هدف: روایات معصومین (علیهم‌السلام) همواره به‌عنوان یکی از برجسته‌ترین منابع استنباط احکام مورد توجه قرار گرفته است. در تقسیم‌بندی موضوعی روایات، دسته‌ای از آن‌ها متضمن مسائلی پیرامون تغذیه، بیماری‌ها، دارو و درمان آن‌ها می‌باشند. در این بین چندین روایت با مضمون شفابخش بودن نیم‌خورده مؤمن وارد شده است. با عنایت به اینکه اهتمام تام شریعت به مسئله بهداشت و سلامت امری بدیهی و قطعی می‌باشد، نوشتار حاضر در صدد برآمده تا به بررسی مفاد روایات مزبور پرداخته و آن‌ها را در سنجه ارزیابی دقیق طبق موازین رجالی و دلالی قرار دهد. مواد و روش‌ها: این مقاله با روش توصیفی - تحلیلی و با مراجعه به منابع کتابخانه‌ای نگاشته شده است. نتیجه‌گیری: روایات واردشده در مورد شفابخش بودن نیم‌خورده مؤمن به آن‌گونه‌ از تناول انصراف دارند که با رعایت نکات و مسائل کامل بهداشتی و به دور از هرگونه بیماری و مرض احتمالی انجام شود.