سخن سردبیر - عباسی, محمود (مجله اخلاق پزشکی - علمی پژوهشی, 2016)
جامعه‌شناسی تاریخی پزشکی به عنوان حوزه‌‌‌‌‌‌‌‌ای میان‌رشته‌ای، نقطه تلاقی علم تاریخ، جامعه‌شناسی علم پزشکی تلقی می‌شود. این رشته که در حقیقت، جامعه‌‌‌شناسی پزشکی جوامع پیشین براساس اسناد و گزارشات تاریخی به‌جای ‌مانده است، از اعضای به نسبت جوان خانواده علوم اجتماعی و از شکوفه‌های این شجره تنومند شمرده می‌شود. این شاخه علمی، به‌رغم استعداد بالا و متولیان زیاد، احتمالا به دلیل فقر منابع و مراجع تاریخی متناسب با دغدغه‌ها و‌ انتظارات پژوهشگران علوم اجتماعی، به‌ویژه در خصوص جوامع کهن بشری، به توسعه درخور توجهی دست نیافته است....