اتانازي از منظر وظیفه‌گرایی دین‌باور - موحدي, محمدجواد; توکلی, غلامحسين (مجله اخلاق پزشکی - علمی پژوهشی, 2016)
اتانازي، سقط جنين و پيوند اعضا، سه مسأله کلاسيک در اخلاق پزشکي می‌باشند که از ديرباز تاکنون مطرح بوده و همواره به لحاظ پزشکي، اخلاقی، حقوقي و فقهی، مسائل و چالش‌هاي بي‌شماري را ایجاد کرده‌اند که متخصصان حوزه‌های پیشگفت را ناگزير به يافتن راه حل و پاسخگويي نموده است. در اين ميان، بحث پيرامون اتانازي که به مراقبت‌هاي پايان حيات مربوط است، از اهميت خاصي برخوردار شده است، زيرا برخي از کشورهاي جهان درصدد قانوني‌کردن اين عمل هستند و در بعضي از کشورها هم‌اکنون اتانازی به صورت قانوني در حال انجام است. اين مقاله، اتانازي را از منظر وظیفه‌گرایی دین‌باور، با توجه به پاره‌ای از مهم‌ترين اصول و مباني اخلاقي دين اسلام، مورد مداقه قرار داده تا روايي انواع مختلف آن را بررسي کند. در اين بررسي نشان می‌دهیم که هيچ‌کدام‌یک از انواع اتانازي را نمي‌توان بر پايه اصول اخلاق اسلامی مجاز دانست.