بررسی جوّ اخلاقی اتاق‌های عمل، بیمارستان‌های آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تبریز از دیدگاه کارکنان و دانشجویان - عبدالله‌زاده, فرحناز; لطفی, مژگان; میرزاآقازاده, احمد; اعتباری اصل, زهرا (مجله اخلاق پزشکی - علمی پژوهشی, 2015)
مقدمه: جو اخلاقی از فاکتورهای مهم در محیط کاری بیمارستان است. با توجه به تفاوت جو اخلاقی در بخش‌های مختلف بیمارستان و اهمیت جوّ اخلاقی اتاق عمل، پژوهش حاضر با هدف تعیین دیدگاه‌های کارکنان و دانشجویان درباره جوّ اخلاقی حاکم بر اتاق‌های عمل، بیمارستان‌های آموزشی تبریز از دیدگاه کارکنان و دانشجویان این رشته در سال 1393 صورت گرفته است. روش: در مطالعه توصیفی حاضر، تمامی دانشجویان (120 نفر) و کارکنان اتاق عمل (197 نفر)، بیمارستان‌های آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تبریز وارد مطالعه شدند. علاوه بر فرم مشخصات فردی ـ اجتماعی، به منظور جمع‌آوری اطلاعات از پرسشنامه جوّ اخلاقی بیمارستانی اولسون استفاده شد. یافته‌ها: اکثریت کارکنان (58/1 درصد) و دانشجویان اتاق عمل (64/9 درصد) هر دو، دیدگاه منفی نسبت به جوّ اخلاقی حاکم در اتاق‌های عمل داشتند. هر دو گروه، ارتباطات همکاران در اتاق عمل را مثبت‌ترین حیطه جوّ اخلاقی ارزیابی کردند. در حالی که منفی‌ترین حیطه از نظر کارکنان اتاق عمل، حیطه مربوط به بیمارستان و از نظر دانشجویان اتاق عمل، حیطه مربوط به پزشکان بود نتیجه‌گیری: با توجه به وجود جوّ اخلاقی منفی در اتاق‌های عمل، بیمارستان‌های مورد مطالعه، توجه به علل این امر و برنامه‌ریزی به منظور بهبود جوّ اخلاقی موجود ضروری به نظر می‌رسد.