نگرش کارشناسان پرستاری و مامایی شاغل در بیمارستان‌های شهر نیشابور درباره معنویت و مراقبت معنوی - محمدی, غلامرضا; میرشاهی, فرشته; موحدی, علی; تقوی, محمدرضا; مقدم پاشا, اعظم; مردانی, محمد; کاوسی, علی (مجله اخلاق پزشکی - علمی پژوهشی, 2015)
مقدمه: انسان موجوی چندبعدی است که بعد معنوی در مرکز این ابعاد قرار دارد. در حقیقت معنویت یک مفهوم شناخته‌شده در مراقبت کل‌نگر است، لذا پژوهش حاضر با هدف «تعیین نگرش کارشناسان پرستاری و مامایی بیمارستان‌های شهر نیشابور درباره معنویت و مراقبت معنوی در سال 1393» انجام شده است. روش: در اين پژوهش توصيفي، تعداد 30 نفر کارشناس مامایی به صورت سرشماری و 200 نفر پرستار از بیمارستان‌های شهر نیشابور در سال 1393 به صورت نمونه‌گیری تصادفی مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار جمع‌آوري اطلاعات، مقیاس سنجش معنویت و مراقبت معنوی متشکل از دو بخش اطلاعات دموگرافیگ و سؤالات معنویت و مراقبت معنوی بود. اطلاعات جمع‌آوری‌شده با نرم‌افزار آماری SPSS 19 آمار توصیفی (فراوانی، میانگین، انحراف معیار) و آمار استنباطی (تی تست، واریانس یک‌طرفه) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. سطح معناداری مطالعه (P<0/05) در نظر گرفته شد. يافته‌ها: میانگین و انحراف معیار نمره نگرش پرستاران به معنویت و مراقبت معنوی 0/47±3/55 و کارشناسان مامایی 0/72±3/55 به دست آمد. همچنین آزمون آماری تی تفاوت معناداری را بین میانگین نمرات پرستاران و ماماها نشان نداد (P>0/05). بین نگرش کارشناسان و اطلاعات دموگرافیک آنان رابطه معناداری مشاهده نشد (P>0/05). نتيجه‌گيري: با توجه به نگرش مثبت و متوسط کارشناسان پرستاری و مامایی شرکت‌کننده به معنویت و مراقبت معنوی، لازم است مدیران و برنامه‌ریزان گنجانیدن مراقبت معنوی را در برنامه آموزشی و مراقبتی در نظر بگیرند.