بررسی و شناسایی عوامل مؤثر بر معنویت سازمانی در بيمارستان شهيد صدوقي يزد: رويكرد اسلامي - Ù†Ù‚ÙˆÛŒ, سیدعلی; اسعدی, میرمحمد; ميرغفوری, سيد حبيب ‌الله (مجله اخلاق پزشکی - علمی پژوهشی, 2014)
مقدمه: معنويت مفهومي بسيار گسترده است که هر کس با توجه به اعتقادات، باورها و ارزش‌هاي شخصي، تفسيري متفاوت از ديگري از آن بعمل مي‌آورد. برخي ريشه‌اي دين محور براي معنويت قائلند و برخي ديگر معتقدند که معنويت ارتباطي با دين نداشته و بسيار گسترده‌تر از آن است. از آنجا که معنويت در جامعة ايرانی ما مبتنی بر دين است و آموزه‌های دين اسلام شکل‌دهندة معنويت است و با توجه به اینکه معنویت در سازمان‌ها می‌تواند بستر مناسبی برای رشد همه‌جانبة فردی و سازمانی را فراهم کند، این پژوهش با هدف بررسی و شناسایی عوامل مؤثر بر معنویت سازمانی با توجه به الگوهاي ملی و ديني، انجام گرفت. روش: روش پژوهش مورد استفاده از لحاظ هدف كاربردي و از لحاظ نحوه گردآوري داده‌ها توصيفي- پيمایشي است. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی کارکنان بيمارستان شهيد صدوقي يزد در سال 1392 بودند (351=N) که با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی ساده 183 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. جمع‌آوری داده بوسیلة پرسشنامه‌ای محقق ساخته روا و پایا شده، انجام شد. داده‌ها از طریق آزمون‌های آماری توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. يافته‌ها: تجزیه و تحلیل داده‌ها نشان داد که 10 عامل فضائل، فضای معنوی، محتوایی، ساختاری، رهبری، فرهنگی، خلاقیت، ایمان، انگیزش و اجتماعی به عنوان عوامل مؤثر بر معنویت سازمانی به‌شمار می‌روند. نتیجه‌گیری: بر اساس يافته‌های اين پژوهش، می‌توان نتيجه‌گيری کرد که هر10 عامل (اگرچه با درجات متفاوت) به منظور پیاده‌سازی معنویت سازمانی در بیمارستان‌ها متناسب با مقتضيات فرهنگ ایرانی و مبانی دین اسلام مهم می‌باشند. لذا لازم است تا مسؤولین و سیاستگذاران بیمارستان‌ها برنامه‌ریزی‌های مناسبی را برای حفظ و تقویت این عوامل در بین کارکنان فراهم کنند.