بررسی سبک مقابله مذهبی در دانشجویان دانشگاه پیام نور با تاکید بر تعالی معنوی - خوش‌طینت, ولی اله (مجله اخلاق پزشکی - علمی پژوهشی, 2014)
با توجه به این‌که تعالی معنوی تلاش فرد برای ساختن معنایی وسیع از هدف نهایی مرگ و زندگی است و همچنین مقابله مذهبي به عنوان روشي تعريف شده است كه از منابع مذهبي مانند دعا و نيايش، توكل و توسل بر خداوند براي مقابله با استرس‌‌ها استفاده مي‌كند. بنابراین به منظور بررسی سبک مقابله مذهبی در دانشجویان دانشگاه پیام نور با تأکید بر تعالی معنوی، مطالعه‌ای در دانشگاه پيام نور مركز اردبيل صورت گرفت و تعداد 400 نفر از دانشجويان به عنوان نمونه‌ي آماري به شيوه‌ي تصادفي انتخاب گرديد. روش پژوهش از نوع مطالعات توصيفي- همبستگي بود. داده‌ها به صورت ميداني و با استفاده از دو پرسشنامه جمع‌آوري گرديد. پرسشنامه‌ها شامل 1) مقیاس سنجش تعالی معنوی و 2) مقیاس 14 سؤالی مقابله مذهبی بودند. نتايج تحليل نشان داد كه: ميانگين تعالی معنوي و مؤلفه‌هاي آن شامل وحدت، پیوند معنوی (به جز در بین دانشجویان مذکر)، و کامروایی معنوی هم در بين دانشجويان مؤنث و هم در بين دانشجويان مذكر از حد وسط‌هاي احتمالي (ميانگين مفهومي) متناسب خود به طور معني‌داري بالاتر است. اما وضعیت پیوند معنوی در نزد دانشجویان پسر (با میانگین: 23/4 و انحراف معیار:3/4) در حد متوسط است. از بین دانشجويان مورد مطالعه، 5 درصد داراي سبک مقابله‌ای منفی و 95 درصد دارای سبک مقابله‌ای مثبت هستند و اما متغیرهای تعالی معنوی توان تبیین معنی‌دار سبک‌های مقابله‌ای را نداشت. البته این می‌تواند ناشی از این باشد که اغلب دانشجویان دارای سبک مقابله‌ای مثبت بوده‌اند و پیش بینی در جامعه‌ی همگن، اغلب معنی‌دار نمی‌باشد.