پیشنهاد الگوی جامع ارزیابی درس اخلاق پزشکی از ديدگاه اعضای هیأت علمي - غفاری, رضا; یعقوبی, علیرضا; عباسي, محمود; سالک رنجبرزاده, فریبا; حسن‌زاده سلماسی, سوسن; گل‌عنبر, پریسا (مجله اخلاق پزشکی - علمی پژوهشی, 2013)
وضعيت آموزش اخلاق پزشكي و شیوه ارزيابي آن در دانشجويان نشان می‌دهدكه در برنامه درسي رشته پزشكي، درس اخلاق به عنوان يك درس دو واحدي در مقطع مشخص به دانشجويان ارائه می‌شود و با انجام يك ارزيابي كتبي به پايان می‌رسد. در حالی که ارزشيابي رسمي بايستي با استفاده از شیوه‌های کارامد كه شامل ارزيابي دانش، نگرش و توانمندی‌های اخلاقی و حرفه‌ای در كل دوره هفت‌ساله پزشكي و بعد از فارغ‌التحصیلی می‌شود، باشد و نبايستي به ارزيابي همان درس به صورت مقطعی و صرفاً در حوزه تئوري‌هاي اخلاق پزشكي محدود گردد. هدف اين بررسي پیشنهاد الگوی جامعی برای ارزیابی درس اخلاق پزشکی می باشد. در اين مطالعه توصيفي مقطعي، كليه اعضاي هیأت علمي درگير در مباحث اخلاق پزشكي در دانشگاه علوم پزشكي تبريز به صورت سرشماري و هدفمند وارد مطالعه گرديدند. اطلاعات با استفاده از آمار توصيفي مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت. 79/1 درصد از اعضاي هیأت علمي با لزوم بازنگري ارزيابي اين درس كاملا موافق بوده و اعتقاد به استفاده از ابزارهای متعدد ارزیابی در اخلاق و رفتار حرفه‌ای داشته به طوری که اولا همه حیطه‌های یادگیری را شامل شود و ثانیا محدود به یک مقطع و دوره خاصی از برنامه آموزشی نبوده، بلکه مستمرا قابل بررسی و ارزیابی باشد.