ارزیابی مصوبات کمیته اخلاق دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در یک دوره ده ساله (89-1379) - مباشری, محمود (مجله اخلاق پزشکی - علمی پژوهشی, 2013)
تشکیل کمیته‌های اخلاق در دانشگاه‌ها به دنبال اهدافی خاص طی بخش نامه ‌ای در سال 1377 ابلاغ گردید. کمیته اخلاق در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در سال 1379 شکل گرفت. هدف این مطالعه توصیفی بررسی ده‌ساله مصوبات کمیته اخلاق دانشگاه و ارائه پیشنهادات در جهت توانمندسازی اعضای هیأت‌علمی بر اساس یافته‌های این پژوهش می‌باشد. پس از اخذ مجوز از کمیته اخلاق دانشگاه، کلیه صورتجلسات این کمیته در طی ده سال گذشته مورد بازبینی قرار گرفت و نکاتی که به هر محقق توسط این کمیته پیشنهاد شده بود، استخراج گردید. در مجموع در طی دوره ده ساله، 80 جلسه کمیته اخلاق تشکیل شده و در مجموع 610 مورد مصوبه ثبت شده بود و مواردی که تذکر و یا پیشنهاد داده شده بود مشتمل بر 347 مورد بود. بیشترین مورد در مصوبات را توصیه بر اخذ رضایت آگاهانه و اجازه کتبی و کمترین مورد در مصوبات کمیته (6 مورد) رد طرح تحقیقاتی پیشنهادی بود. در پایان این مقاله و بر اساس فراوانی مصوبات پیشنهاد گردید در این زمینه آموزش‌هایی به اعضای هیأت‌علمی و پژوهشگران دانشگاه از طریق اجرای کارگاه‌ها، دوره‌های آموزشی مجازی، دوره آموزشی کوتاه‌مدت و... داده شود.