تعهد سازمانی و ابعاد آن در پرستاران شاغل در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی شیراز - عباس زاده, عباس; برهانی, فریبا; سیدغیبی, فاطمه‌السادات; شکوهی, مصطفی (مجله اخلاق پزشکی - علمی پژوهشی, 2013)
گسترش بخش‌های اقتصادی و اجتماعی کشورها و به عبارتی توسعه ملی، تنها با کمک منابع انسانی کارآمد مقدور نیست و پرستاران به عنوان بزرگ‌ترین منبع انسانی سازمان‌های مراقبت سلامت، اهمیت بسزایی در ارتقای سلامت جامعه دارند و تعهد سازمانی به عنوان اساس و پایه وفاداری و گذاشتن انرژی فرد در خدمت نظام اجتماعی منجر به کیفیت خدمات و توسعه اقتصاد می‌شود. این مطالعه توصیفی ـ تحلیلی به صورت مقطعی و به منظور بررسی تعهد سازمانی پرستاران بر روی تعداد 400 نفر از پرسنل پرستاری شاغل در مراکز آموزشی ـ درمانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سال 1391 طراحی و اجرا شد. روش نمونه‌گیری به صورت تصادفی ساده بوده و برای جمع‌آوری داده‌ها ازپرسشنامه اطلاعات دموگرافیکی و تعهد سازمانی استفاد شد و سپس داده‌ها در محیط نرم‌افزار آماری SPSS16 با استفاده از آزمون‌های آماری توصیفی تجزیه و تحلیل شد. میانگین نمره کلی تعهد سازمانی برابر 52/6 درصد محاسبه گردید. از کل نمونه‌های مورد مطالعه، فراوانی تعهد خیلی پایین، تعهد پایین، تعهد بالا و تعهد خیلی بالا به ترتیب برابر 2/3 درصد (9 نفر)، 64/5 درصد (258 نفر)، 32/5 درصد (130 نفر) و 0/8 درصد (3 نفر) بودند. با توجه به تعهد سازمانی متوسط پرستاران، ضروریست مدیران به مؤلفه‌های مؤثر بر تعهد سازمانی بیشتر توجه نمایند.