ملاحظات اخلاقي مربوط به پیوند عضو از حیوان به انسان - ضیغمی, مریم; پوربهاءالدینی زرندی, نرجس; امینی‌زاده, نجمه (مجله اخلاق پزشکی - علمی پژوهشی, 2013)
(Xenotransplantation) كلمه‌اي یونانی است که به انتقال ارگان، بافت و سلول از گونه‌ای به گونه دیگر اطلاق می‌شود (حیوان به انسان). برخی از دلایل توجیه انتقال عضو از حیوان به انسان شامل محدود‌بودن اعضای انسانی قابل پیوند، انتظار طولانی مدت بیماران برای دریافت عضو انسانی و ایجاد آسیب‌های برگشت‌ناپذیر یا مرگ به دلیل تأخیر یا عدم دریافت عضو و نامحدود‌بودن اعضای حیوانات، می‌باشد. از دلایل عدم پذیرش انتقال عضو از حیوان نیز می‌توان به مواردی مثل خطر انتقال بیماری ناشناخته از حیوان به انسان و عدم امکان کنترل بیمار برای پیش‌گیری از انتقال این بیماری‌ها به سایر افراد، عدم پذیرش بیمار توسط اجتماع، احتمال مشکل روحی در بیماری که عضو حیوانی در بدن دارد و در نتیجه کاهش کیفیت زندگی وی و اعتقادات دینی مربوط به مسأله طهارت و نجاست بعضی از حیوانات، اشاره کرد. بنابراین غفلت و بی‌توجهی نسبت به عواقب اخلاقی، حقوقی و اجتماعی ناشی از این نوع پیوندها ممکن است لطمه‌های غیرقابل جبرانی بر جای گذارد.