بهداشت و طب در پرتو آياتي از قرآن مجيد - كريمي سبزوار, زهرا (مجله اخلاق پزشکی - علمی پژوهشی, 2009)
راهيابي به ژرفاي ماهيت انسان يكي از مهم‌ترين دغدغه‌ها و نيازهاي اساسي همه عصرهاست كه نه تنها عرصه شناخت انسان از خويشتن را به‌گونه‌اي جدي متأثر مي‌سازد كه عرصه شناخت جهان بزرگ هستي و آفرينشگر بي‌مثال آن را نيز در ذهن و ضمير جستجوگر آدمي روشنايي مي‌بخشد. دين آسماني از آن جهت كه پيام هدايتگر خداوند مهربان به آدميان و برگرفته از درياي بي‌كران علوم خداوندي است، همواره به‌عنوان منبع اصيل، جامع و مطمئن در پاسخگويي به نيازهاي معرفتي و معيشتي انسان‌ها، مورد توجه انديشمندان جهان قرار داشته است. بررسي قرآن كريم نشان مي‌دهد كه خداوند تأكيد زيادي بر سلامتي بندگان خود دارد و چون افراد سالم توانايي رسيدن به كمال را دارند و جامعه سالم از افراد سالم تشكيل مي‌شود از اين رو بر آن شده تا گريزي كوتاه بر قرآن بزنيم و پژوهشي مختصر در رابطه با بهداشت و طب در قرآن كريم داشته باشيم. مقاله‌اي كه پيش روي شماست متشكل از چند موضوع است ابتدا: طب را در لغت و در اصطلاح تعريف كرده و سپس به بيان اهميت طب در قرآن و روايات پرداخته، آنگاه چند آيه پزشكي قرآن را به‌عنوان شاهد مثال بيان كرده است. البته اين نكته را يادآور شويم به دليل در دسترس نبودن منابع اصيل علمي و محدود بودن مكان‌ها و كتبي كه در اين رابطه است نتوانسته‌ايم آن طور كه شايسته است به بررسي اين موضوع بپردازيم. به همين دليل امكان دارد بعضي از مطالب مطرح شده در اين مقاله از نظر علمي دليل موجهي نداشته باشد.