بررسی میزان آگاهی دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد پرستاری از حقوق بیمار - خدامرادی, کژال; امیرعلی اکبری, صدیقه; جلالی, شیدا; مبینی, نغمه (مجله اخلاق پزشکی - علمی پژوهشی, 2010)
حقوق بیماران از مهم‌ترين جلوه‌های حقوق اخلاقي است. در حيطه‌ی ارائه‌ی مراقبت‌درماني، قسمتي از حقوق بيمار برعهده‌ی کادرهای مختلف درمانی است و وظيفه‌ی اساسي پرسنل، ارائه‌ی خدمات مراقبتي به بيماران است. شناخت و رعايت حقوق بيماران توسط پرستاران براي ارتقای كيفيت مراقبت‌ها و افزايش اعتماد و رضايت بيماران از اهميت خاصي برخوردار است. به همین منظور آگاهی از این حقوق برای دانشجویان پرستاری ضروری است. هدف از انجام این پژوهش تعيين آگاهی دانشجویان پرستاری در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در مورد رعايت حقوق مددجويان در ابعاد حقوقي (حق احترام، حق قبول يا امتناع از درمان، حق رازداري، حق مددجويان در پژوهش‌هاي انساني، حق دسترسی به اطلاعات و حق دریافت خدمات بهداشتی) و مقایسه‌ی آگاهی این دو گروه با یکدیگر می‌باشد.