درک دانشجویان پرستاری از موانع حساسیت اخلاق حرفه ای: - برهانی, فریبا; عباس‌زاده, عباس; محسن‌پور, محدثه (مجله اخلاق پزشکی - علمی پژوهشی, 2011)
حساسیت اخلاقی یکی از ویژگی‌هایی است که فرد واجد آن به پدیده‌های اخلاقی حساس می‌شود و پدیده‌ها را از زاویه اخلاق می‌بیند. دانشجویان پرستاری با موانع زیادی در حساسیت اخلاقی مواجهند. این مطالعه با هدف درک دانشجویان پرستاری از موانع حساسیت اخلاقی انجام شده است. داده‌ها با استفاده از مصاحبه نیمه ساختار با 8 دانشجوی كارشناسي ارشد پرستاري و دو گروه متمركز جمع‌آوری و بر اساس آنالیز محتوا به روش برنارد تجزیه و تحلیل گردید. یافته‌های این بررسی سه درونمایه اصلی ندانستن، نخواستن، نتوانستن را شامل می‌شود. یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد ویژگی‌های شخصی، برنامه آموزشی و محیط بالینی بر حساسیت اخلاقی مؤثرند. این مطالعه طرحی از طبقه‌بندی موانع حساسیت اخلاقی را ارائه می‌دهد که زمینه‌ای را برای تحقیقات کمی و کیفی فراهم می‌آورد.