بررسی ارتباط فضای اخلاقی محیط کار پرستاران با رضایت شغلی آنان در بخش‌های منتخب مراکز آموزشی ـ درمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1388 (هـ.ش) - جولایی, سودابه; جلیلی, حمیدرضا; رفیعی, فروغ; حقانی, حمید; حاجی بابایی, فاطمه (مجله اخلاق پزشکی - علمی پژوهشی, 2011)
فضاي اخلاقي جزو مهمي از فضا يا فرهنگ سازماني است که هم كاركنان سازمان و هم بازده كاري آنان را تحت تأثير قرار مي‌دهد. هدف از مطالعه حاضر تعیین ارتباط فضای اخلاقی محیط کار پرستاران با رضایت شغلی آنان است. مطالعه حاضر مقطعی از نوع همبستگی است که در آن 210 نفر از پرستاران شاغل در بخش‌های منتخب مراکز آموزشی ـ درمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1388 هـ.ش. انتخاب شده‌اند. ابزار گردآوری داده‌ها شامل پرسش‌نامه مشخصات دموگرافیک، پرسش‌نامه فضای اخلاقی اولسون و رضایت شغلی مینه‌سوتا بود. یافته‌های این مطالعه حاکی از وجود ارتباط معنی‌داری بین فضای اخلاقی با رضایت شغلی پرستاران بود (0/39≤r=0/001 ،P). از بين متغیرهای دموگرافیک، شیفت کاری (p=0/02)، سطح درآمد (p=0/00) و نوع تقسیم کار در پرستاران (p=0/02) ارتباط معنی‌داری با رضایت شغلی داشته است. مسؤولان امر باید به اهمیت عوامل مؤثر در ایجاد انگیزش شغلی پرستاران از جمله فضای اخلاقی محیط کار توجه بیشتری نمایند.