بررسی میزان آگاهی پرستاران از حقوق بیمار دریک بیمارستان آموزشی در سال 1389 - محمدنژاد, اسمعیل; احسانی, سیده رقیه; بیگجانی, جمال الدین; ابوطالبی, قاسم; کلانتر زاده, مژگان; اکبری کاجی, محمد (مجله اخلاق پزشکی - علمی پژوهشی, 2012)
رعایت حقوق بیمار یکی از معیارهای اثربخشی رضایتمندی بیماران از خدمات بهداشتی درمانی است. مطالعه حاضر با هدف «بررسی میزان آگاهی پرستاران از حقوق بیمار در یکی ازبیمارستانهای اموزشی شهر تهران» انجام شد. این مطالعه توصیفی مقطعی در سال 1389 انجام پذیرفت، دراین مطالعه 156 پرستار به روش تصادفی انتخاب شدند. جهت جمع اوری داده ها از پرسشنامه دو قسمتی استفاده شد پس از تهیه پرسشنامه و تعیین اعتبار محتوا و پایایی، بین واحدهای مورد پژوهش توزیع و سپس اطلاعات با نرم افزار SPSS ویرایش 15 و آمار توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شد. 58/33 درصد از پرستاران از سطح آگاهی خوب، 10 /39 درصد از آگاهی متوسط و 56/ 2 درصد از آگاهی ضعیفی برخوردار بودند. بین آگاهی با سابقه کار (0/008=P) و کار همزمان در بیمارستان دولتی و خصوصی(0/01=P) ارتباط معنی داری وجود داشت. بیشترین (95/51٪) میزان آگاهی پرستاران در حیطه «حق حفظ حریم شخصی و کسب اطمینان از محرمانه بودن اطلاعات» و کمترین (33/97٪) آن نیز در حیطه «حق دریافت اطلاعات ضروری در مورد گروه درمانی، میزان تعرفه و پوشش بیمه‌ای» بود.منشور حقوق بیمار در این بیمارستان با کاستی‌هایی در اجرا همراست و ارتقای سطح آگاهی پرستاران از حقوق بیمار امری ضروری است و باید برای افزایش آن تدابیر و راهکارهایی جدی در نظر گرفته شود.