ملاحظات اخلاقی در تحقیقات مشاهده‌ای بر روی نوجوانان - صبور, سيامك; قاسمی, فریبا (مجله اخلاق پزشکی - علمی پژوهشی, 2012)
نوجوانان در معرض خطر ابتلا به بسیاری از مشکلات جدی سلامت همچون استفاده از مواد مخدر، الکل، افسردگی و بیماری‌های مقاربتی هستند. با این حال، تحقیقات در زمينه مسایل نوجوانان به چند دلیل با چالشهايي مواجه مي‌باشند. اولا، در سنين زير 18 سال، اجازه پدر و مادر به طور کلی ضروری است. با این حال، نوجوانان ممکن است مایل به شرکت در پژوهش در زمينه موضوعات حساس نباشند اگر پدر و مادرشان از شرکت آن‌ها در اين تحقيقات اطلاع يابند. ثانيا، نوجوانان در بلوغ و توانایی تصمیم‌گیری آگاهانه متفاوت هستند. نهایتا، بسیاری از نوجوانان در معرض خطرات بهداشت عمومی قرار داشته و مورد سوء استفاده با اغراض سیاسی قرار مي‌گيرند و پژوهش در این زمينه‌ها اغلب از نظر اجتماعی مورد بحث مي‌باشند. با توجه به میانگین سنی جمعیت کشور ایران و تعداد روزافزون تحقیقاتی که به صورت مشاهده‌ای در جمعیت نوجوان ایرانی در حال انجام می‌باشد و عدم آشنايي كامل محققين كشور با 26 كد مربوط به حفاظت آزمودني انساني در پژوهش‌هاي علوم پزشكي ابلاغی وزارت بهداشت به دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور ـ هدف اصلي این مطالعه به طور مختصر بیان آن دسته از مسایل و ملاحظات اخلاقي است كه در مطالعات مشاهده‌اي بر روی نوجوانان مي‌بايستي مد نظر قرار گرفته شوند.