نقش سلامت معنوی در شكوفایی فطرت - ابوالقاسمی, محمدجواد (مجله اخلاق پزشکی - علمی پژوهشی, 2020)
زمینه و هدف: موضوع فطرت یكی از مباحث پیچیده و مهم است كه با ادبیات و رویكردهای گوناگون، توسط ادیان و حكما و حتی روان‌شناسان مورد بحث قرارگرفته است. هدف این مطالعه، تبیین مناسبات سلامت و فطرت به منظور واكاوی تأثیر سلامت معنوی بر شكوفایی فطرت است. مواد و روش‌ها: در این مرور روایتی کتب و مقالات منتشره به صورت هدفمند، به دو شیوه دستی و الکترونیک در بانک‌های اطلاعاتی داخلی جستجو و تحلیل گردید. یافته‌ها: فطرت حسی در درون نوع انسان است كه او را به سوی خداوند و تعالی فرا می‌خواند و تنها كسی می‌تواند از ظرفیت‌های فطرت در مسیر تكامل بهره‌مند شود كه از سلامت معنوی برخوردار باشد. با توجه به این‌که دل و درک معنوی و درونی انسان، خاستگاه مشترک فطرت و سلامت معنوی می‌باشد، با پیرایش و نورانی‌ ساختن دل، مقابله با عوامل بازدارنده و بهره‌مندی از سلامت معنوی، زمینه برای شكوفایی فطرت و کمال و تعالی انسان فراهم می‌گردد. ملاحظات اخلاقی: صداقت و امانتداری در مطالعه و استناد به متون رعایت گردید. نتیجه‌گیری: یافته‌ها بر برخی توصیه‌ها و راه‌كارهای مبتنی بر سلامت معنوی با نگاه دینی، به منظور شكوفایی فطرت انسانی دلالت دارد.