اثر معنویت درمانی بر رضایت زناشویی افراد در حال ترک مواد مخدر - ملایی, حمید; دُرتاج, فریبرز (مجله اخلاق پزشکی - علمی پژوهشی, 2019)
زمینه و هدف: هدف از انجام این پژوهش بررسی اثر معنویت درمانی بر رضایت زناشویی افراد در حال ترک مواد مخدر بود. مواد و روش‌ها: طرح پژوهش از نوع ‏نیمه‌تجربی بود. جهت دستیابی به این هدف، از میان افراد در حال ترک 30 نفر (15 نفر گروه آزمایش و 15 نفر گروه کنترل) که دارای کم‌ترین نمره در پرسشنامه رضایت زناشویی بودند، به صورت هدفمند انتخاب شدند. آزمون رضایت زناشویی به عنوان پیش‏آزمون و پس‏آزمون مورد استفاده قرار گرفت، سپس 10 جلسه آموزشی برای گروه آزمایش در خصوص معنویت درمانی هر هفته 2 جلسه 80 دقیقه‌ای برگزار شد. پس از اتمام آخرین جلسه از هر دو گروه خواسته شد که مجدداً به پرسشنامه‌ها پاسخ بگویند. در آخر داده‌های به دست‌آمده با استفاده از تحلیل کوواریانس تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: نتایج نشان داد که معنویت درمانی بر رضایت زناشویی افراد در حال ترک مواد مخدر اثر دارد، اما اندازه اثر این روش در بهبود رضایت زناشویی، کم است. ملاحظات اخلاقی: پس از توضیح اهداف مطالعه، رضایت آگاهانه جهت شرکت در تحقیق از نمونه‌ها اخذ گردید. پرسشنامه‌ها بی‌نام بوده و به شرکت‌کنندگان اطمینان خاطر داده شد که اطلاعات آن‌ها محرمانه مانده و نتایج به صورت گروهی منتشر خواهد شد. نتیجه‌گیری: این نتایج نشان دادند که جلسات معنویت درمانی در افزایش رضایت زناشویی تأثیر دارد.